Wat wij doen

Door de nauwe samenwerking met onze telers, vervoerders en afnemers wereldwijd zijn wij altijd optimaal op de hoogte van de situatie op de internationale markt. Korte lijnen, efficiënte verwerking en een uitstekende infrastructuur, maken het mogelijk om snel in te spelen op de wereldwijde vraag. En dat allemaal tegen een zeer concurrerende prijs.

Onze ui, een bijzonder verhaal!

De telers

Een groot gedeelte van onze uien teelt Dacomex in samenwerking met haar vaste telers. Aan het einde van de Hollandse winter, in februari en maart, worden de uien geplant of gezaaid. Hierna volgt een groeiproces van zo’n 16 weken waarin de boer de uien nauwlettend in de gaten houdt. Hij zorgt ervoor dat de uien gedurende dit hele proces gezond blijven. Dit zorgt ervoor dat de uien een goede kwaliteit hebben en lang te bewaren zijn. Al naar gelang het ras en de groeiomstandigheden worden de ze vanaf juli tot september gerooid. Na enige dagen drogen op de akker worden de uien opgehaald met onze eigen vrachtwagens. De uien worden direct verwerkt of voor langere tijd opgeslagen. Hightech bewaarcellen zorgen ervoor dat we zelfs tot juni van het volgende jaar uitstekende kwaliteit kunnen leveren.

Het sorteren en verpakken

Wanneer de uien met onze vrachtwagens bij Dacomex in Sint-Maartensdijk arriveren, worden ze direct verwerkt. Eerst worden ze geschoond en ontdaan van grond, vellen, staarten en wortels. Daarna worden de uien gesorteerd op maat. Vaak in 4 of 5 verschillende maten, afhankelijk van de wensen van de klant. Wanneer de uien op maat zijn gesorteerd worden ze tot slot beoordeeld op kwaliteit. Onze kwaliteitscontroleurs waarborgen dat alleen de uien die voldoen aan onze kwaliteitsnormen worden verpakt naar wens van de klant. Dit kan in kleinverpakkingen van 1kg tot big bags van 1.250kg. Onze aardappelen en groenten worden op dezelfde manier verwerkt en kunnen ook geheel naar wens van de klant worden verpakt en geleverd.

Ons logistiek proces

De verpakte uien gaan na een laatste kwaliteitscheck met eigen transport naar de havens van Rotterdam, Antwerpen of Vlissingen, die dankzij onze gunstige ligging snel bereikbaar zijn. De uien en aardappelen worden in koelcontainers of conventioneel (met losse pallets) op het schip geladen voor de afnemers in West-Afrika, Midden- en Latijns-Amerika of Azië. Wij werken sinds jaar en dag met vaste rederijen, zodat we snel kunnen schakelen om op iedere bestemming wereldwijd te kunnen leveren en de kwaliteit kunnen garanderen tot op de plaats van bestemming.  De uien bestemd voor de Europese markt leveren wij met eigen vrachtwagens of via vaste wegvervoerders. Zij weten hoe zij ons product in opperbeste staat bij de klant moeten afleveren.